• 0897240563
  • hristobild@abv.bg
  • Пон.-Нед.: 8:00ч. до 19:00ч.

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ НА КЪЩИ И БЛОКОВЕ

Външната топлоизолация в много отношения превъзхожда вътрешната, поради което това е по-удачното и носещо ползи решение. Това своеобразно „обличане на сградата в топла дреха” е добро решение, защото спестява немалко средства за електроенергия, които да бъдат инвестирани за други полезни неща. Външното топлоизолиране обаче невинаги е възможно. При старите панели по принцип цялостното топлоизолиране е трудно осъществимо и то не в резултат на технически причини. Поставянето на топлоизолация е процес, благодарение на който се спест яват пари за електроенергия както през лятото, така също и през зимата.

Тя спомага за поддържането на подходяща стайна температура в помещенията. Тя бива различни видове – външна, вътрешна, а тя се прави както от алпийски тип или от скеле. Фирма Рстрой предлага поставяне на всички тези топлоизолации. Специално за външната има изисквания по отношение плътността на използваните материали.

Проблемите произлизат от финансирането на толкова мащабно по размери на начинание. Солидарността, която е необходима между всички собственици на апартаменти в сградата, е трудно постижима. Именно заради това на много от сградите се забелязват само кръпки изолация на отделни места. Също така това е основната причина да се прибягва до вътрешно топлоизолиране, отново с цел пестенето на разходи за електро енергия и установяването на подходяща стайна температура в помещенията през цялата година. За разлика от външната вътрешната топлoизолация може да се извърши по всяко време на годината, докато за външния тип не са подходящи най-студените и най-горещи месеци. Ефективността на изолацията зависи преди всичко от нейната дебелина.
Клиентът избира какъв хидроизолационен ремонт да осъществим от следните варианти:

ВАРИАНТ 1

TОПЛОИЗОЛАЦИЯ (труд и материали) до 100 м²


1. Стиропор – 5см 18кг.плътност + (драскана мазилка бяла) 42 – 48 лв/м²
2. Неопор – 5см + (драскана мазилка) 42 – 47,50 лв/м²
3. Обръщане на прозорци 18 – 22 лв/м
4. Поставяне на козирки 19 – 27лв/м
Цените могат да се променят, в зависимост от големината и сложността на поръчката!
Тя се определя съгласно строителните материали и дебелината на външните стени. Така например за получаването на сравнително добро топлоизолиране тухлен зид с дебелина 250 мм от плътни решетъчни тухли се нуждае от допълнително вътрешно топлоизолиране с дебелина 80 мм. Тези размери към момента удовлетворяват изискванията на действащите в страната норми, но за сметка на това изостават от европейските държави. Един от недостатъците на вътрешното изолиране е свързан с ограниченията откъм място. По този начин се намалява обитаемият обем на помещенията. Изпълнението на вътрешното топлоизолиране е свързано със сухото строителство и по-конкретно – с двата варианта за облицоване на стените с плочи от гипскартон или гипсофазер. Методът за директно залепване е познат още и като „суха мазилка”. Вторият вариант е свързан с изграждането на пред стенна носеща конструкция с метални профили Кнауф, запълване на кухината с подходящия топлоизолиращ материал и монтиране с винтове на обшивката от плочи. Топлоизолацията от алпийски тип е добре позната и намира широко приложение в съвременното строителство. Фирмите обучават професионални работници, които да монтират такъв тип топлоизолиране. Фирма Рстрой също не прави изключение и предлага тази услуга за всички желаещи. При липсата на топлоизолация се появява конденз в резултат на пране, готвене или от постоянните разлики в температурите.

САНИРАНЕ, УКРЕВАНЕ И ОСВЕЖАВАНЕ НА СГРАДИ


Извършваме топлоизолации по алпийски способ или със собствено скеле – на къщи, вили и кооперации до 3 етажа.

Как действаме:
полагаме топлоизолационни плоскости EPS (експандиран пенопилистирол) 5,8 или 10см, чрез циментово лепило и пвц дюбели;
замрежваме със стъклофибърна мрежа 145 гр.кв.м. с бяла циментова шпакловка;
полагаме драскана или релефна минерална мазилка.
Защо да предприемете тази стъпка за вашето жилище?
Независимо от времето на вън, горещо или много студено, температурата в помещенията остава относително стабилна. Тя се повишава с 6-8 градуса, без да използвате уреди за отопление. Предотвратява появата на мухъл по стените. Важно условие за това, е изолацията да бъде направена качествено и без топлинни мостове, особено около прозорците и между етажите. Минимални разходи. Практиката показва, че разходите за отопление на едно домакинство без изолация са около три пъти по високи. Изплащането на инвестицията става за 2-3 отоплителни сезона. Най добър резултат се постига при топлоизолация на цялата сграда. Нашите алпийски екипи са с дългогодишен опит в полагането на:
-билбордове;
-кабели на трудно достъпни места;
-подмяна и монтаж на водосточни тръби;
-монтаж на въздуховоди;
-почистване на стъклени фасади;
-укрепване чрез дюбелиране на фасади от мраморни плочи, гранитогрес и др.
Фирмата поема както малки така и големи обекти, като хотели, предпиятия, цехофе, спортни зали и цели сгради.

Call Now Button